Всё об автозвуке

Вернуться   Всё об автозвуке > Новичкам > Бюджетный автозвук и песочница.
Регистрация Новые сообщения Правила форума Справка Сообщество Календарь Поиск

Важная информация

Бюджетный автозвук и песочница. Раздел для новичков и тех, кто хочет пострроить простенькую аудиосистему с минимальными затратами.

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 14.10.2010, 21:00   #1
BMWMB

Вы сказали Спасибо: 16
Поблагодарили 6 раз(а) в 2 сообщениях
Отправить сообщение для BMWMB с помощью ICQ

Поддерживаю по поводу опуса о продвинутом уровне, но чтобы до него дойти нужно соблюдать уже написанное.
Может уважаемый Рост и откроет некоторые ньюансы, но вряд ли, так как это своеобразная коммерческая тайна.
BMWMB вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 00:22   #2
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Та що ви з тією комерційною таємницею носитесь? Невже ви думаєте, що хтось із тут присутніх прямо таки творець історії, вигадує кожного дня щось нове, чого ще ніхто і ніколи не робив? Все давно описано в підручниках, усі закони відомі, просто треба докласти трохи праці і розуму, щоб перевести загальний випадок в частковий.

Стосовно інсталів вищих рівнів - так все те ж саме, що і описане, просто чим вищий рівень, тим апаратура дорожча, тим більше в неї приходиться залізати з паяльником, тим більше доробляти пристроїв вручну, тим складніше з акустичним оформленням, тому що чим дорожчий динамік, чим краще він може звучати, тим більш індивідуального підходу він вимагає.
Що можу точно порадити - так це більше уваги приділяти реальності, і менше ірраціональному, тому що коли в людини динаміки зле встановлені, апаратура недолуга, чи не доопрацьована в потрібній мірі, чи куплена за порадою продавців, а не практиків, а він бавиться в перебір дротиків, надіючись, що цим перебором він виправить криве через порушення базової технології виготовлення аудіо систем звучання, то плакати хочеться.
Зрештою, я вже там-сям по форуму говорив не раз. Хочете хороший звук, купіть голову, в яку виробник заклав достатній потенціал, віддайте її комусь, хто дружить з паяльником і радіоелектронікою, щоб з тої голови викинули все зайве, погане поміняли на хороше і, головне(!), почистили живлення. Потім знайдіть теж хороший підсилювач, який не вб'є витягнутий з голови звук, віддайте його на такий самий твік, як голову, купіть динаміки рівня голови і підсилювача, які можуть електричний потенціал тракту перевести в коливання повітря без втрат цього потенціалу, встановіть динаміки так, як вони цього потребують, зведіть фази... В кінці отримаєте дуже хорошу систему, яка повністю відіграє свої гроші.
Навіть не знаю, що ще можна написати
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 08:20   #3
Славикус
Регистрация не подтверждена по почте

Вы сказали Спасибо: 8
Поблагодарили 11 раз(а) в 11 сообщениях

Цитата:
Сообщение от Рост ® Посмотреть сообщение
Зрештою, я вже там-сям по форуму говорив не раз. Хочете хороший звук, купіть голову, в яку виробник заклав достатній потенціал, віддайте її комусь, хто дружить з паяльником і радіоелектронікою, щоб з тої голови викинули все зайве, погане поміняли на хороше і, головне(!), почистили живлення. Потім знайдіть теж хороший підсилювач, який не вб'є витягнутий з голови звук, віддайте його на такий самий твік, як голову, купіть динаміки рівня голови і підсилювача, які можуть електричний потенціал тракту перевести в коливання повітря без втрат цього потенціалу, встановіть динаміки так, як вони цього потребують, зведіть фази... В кінці отримаєте дуже хорошу систему, яка повністю відіграє свої гроші.
Навіть не знаю, що ще можна написати
Вот за это, большое человеческое Спасибо!
Славикус вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 09:40   #4
SNAKE

Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 18 раз(а) в 18 сообщениях
Отправить сообщение для SNAKE с помощью ICQ

любители твика

Последний раз редактировалось Cobox; 15.10.2010 в 09:46.
SNAKE вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 21:15   #5
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от SNAKE Посмотреть сообщение
любители твика

Хіба ж можна любити твік? От тримаєш ти в руках весь в целофанчиках, кусочками пінопласту ще припорошений ДЕВАЙС, включаєш - і рука до паяльника сама тягнеться. Тому що прохідні конденсатори кераміка, операційники по 2 долари за кілограм, по живленню такі хвости бігають, що дивно, як вони з динаміків не вискакують.
І ось цей ДЕВАЙС, новесенький, тремтячими руками відкриваєш, і паяєш, паяєш, паяєш... поки вч не перестануть хрипіти і сипати піском, нч не збереться в купу...
Ні, я не люблю речі, які ускладнюють життя, а твік ускладнює. Я люблю простоту. Але дядько Ляо диктує умови.
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 22:06   #6
BMWMB

Вы сказали Спасибо: 16
Поблагодарили 6 раз(а) в 2 сообщениях
Отправить сообщение для BMWMB с помощью ICQ

Так то воно так, думаю Рост правий на 200% щодо недосконалості навіть недешевої апаратури.
АЛЕ - це вже далеко не другий крок після початкового рівня.

Думаю другим кроком можна вважати систему з середньобюджетними компонентами (фронт до 400 уй, підсилювач до фронту до 600уй ітд) і поки що без твіку ,але грамотно встановлену. Впевнений що навіть супертвікнуті компоненти не примусять грати акустику, яку встановлено зле.
От щодо грамотності встановлення і йде мова.
Зрозуміло що треба спочатку пройти перший рівень. І будемо вважати що пройшли його.
Цікавить насамперед самий складний компонент(на мій погляд) як мідбас, який встановлено в двері.
Читав багато форум і Ваші повідомлення, але крім інфи що СТП(чи інші) потрібно віддирати іноді (розумію що іноді його ліплять туди куди він тільки зробить двері важчими) і що зробити двері коштуе 150-350 уй.
Я розумію що в цій суммі значна частина це є робота майстра, а матеріали складають меншу частину. Але дуже цікаво як без фанатизму (без бімастбомб) зробити двері жорсткими і глухими, щоб звук видавав тільки дін. Порадьте базову технологію будь-ласка, яка перевірена для дверних динаміків.

От наприклад реальна ситуация - я планую сам вдома в гаражі встановити в двері Ланоса (робочого) морелі дотек 5 (13см), вони будуть грати від підсилювача поканально(80вт-канал RMS) Підсилювач начебто непоганий як для цих мідів.
Якими заходами в даній ситуації можна обмежуватись, які матеріали використати щоб сповна насолодитись тим що маю?
Наперед подякую!
BMWMB вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 15.10.2010, 23:45   #7
Володимир
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 94
Поблагодарили 84 раз(а) в 65 сообщениях
Отправить сообщение для Володимир с помощью ICQ Отправить сообщение для Володимир с помощью Skype™

я думаю що однозначного рецепту нема по підготовці дверей. В ьзагалньму Рост кілька постів вище написав ЩО потрібно зробити, цитую:"Потрібно усунути усі призвуки дверей і дверних механізмів (наскільки це можливо), максимально унерухомити великі плоскі поверхні, зміцнити місця встановлення мідбасів, забезпечити прийнятні кути довороту динаміків і т.д. Все це робиться для того, щоб коли буде звучати динамік, самі двері мовчали. Також здійснюється фазове зведення правого і лівого динаміків між собою. Якщо цього не буде досягнуто, звукова картина вийде розмитою, порушиться фокусування звукових образів." А от вже кожний має придумати ЯК цьго добитись, бо двері різні і т д...
Володимир вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Ответ