Панове учасники і судді. Накинулись ви на людину, але я за нього вступлюся.
Описана в виділеній мною цитаті ситуація, як би ви не відбрикувалися, абсолютно типова. Скільки я не бував на змаганнях, чи в якості учасника, чи глядача, завжди одна картина - є машини, що стоять на площадці закриті весь день, наприклад, машини суддів (а кого повинно колисати, що ти суддя? раз приймаєш участь в змаганнях, ти в першу чергу учасник! не можеш суміщати - вибери, хто ти) є такі, які вроді і відкриті, але коли звертаєшся до власника з проханням послухати, наступає отой момент, коли "то нога чухається", то дивляться на тебе, як на бомжа, якийсь лізе в брудних порваних черевиках на персидський килим.
Якщо мета проведення змагань не виключно рекламна кампанія якогось бренду, якщо це не просто клубна тусня, а ставить собі за мету популяризацію автозвуку в цілому, то пора з цим щось робити таки. Пора, як на мене, жорстко зобов'язати учасників знаходитись біля своїх машин і надавати можливість оглянути/послухати машину бажаючим. Наприклад, відсудили звук - все, нема чого переживати за акумулятор, щоб той не сів під час суддівства, за можливість збити налаштування чи відмову апаратури - давайте послухати іншим. Інакше дійсно смисл втрачається. Мені, як глядачу, наприклад, мало цікавий дизайн, щоб ходити і розглядати інстали, мені би звук послухати, поговорити з власником, якщо якісь моменти зацікавлять. А рюшечки та бантіки - це мильні бульбашки, столярка. На даний момент нормальний дизайн - це вже скоріше норма, а от зі звуком все значно складніше.