Показать сообщение отдельно
Старый 01.03.2008, 20:23   #17
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ

Дякую Володимиру, що трохи вступився А то вже зовсім з мене монстра зробили. Хоча я вже звик до такого відношення, чесно кажучи. І, до речі, прошу прийняти до уваги - я не відношуся до жодного іншого інсталятора звурхньо, як це чомусь вбачає Косят, просто знаючи всю цю справу зсередини, я дуже добре орієнтуюся, скільки яка робота коштує. І жодного разу не взяв з людини зайвих грошей. І так само дуже добре знаю, що при зменшенні вартості, доведеться на чомусь економити. А в звуці будь-яка економія вилазить боком. А ще зменшення гонорару призводить з часом до появи халтури - це неминуче, я сам через це проходив і спостерігав за іншими. Винятку поки що не бачив.

Хочу навести вчорашньо-сьогоднішній приклад. Halin з місяць назад невдало паркуючись, пом`яв дверцята - не помітив низького стовбця. Двері йому відрихтували, але всю обезшумку здерли, звісно (думаю, чого мені так гикалося весь той час ), ну і треба було вернути назад динамік. А тут же Володя на БМВ - знову проблема відклалася на 3 тижні. Ну але зараз зусиллям волі викроїв час на роботу.

Так от. Оскільки карта була чудово обезшумлена ще минулого разу і замінений гриль, її залишили в спокої, а от все решта, тобто акустична підготовка самих дверей + виготовлення внутрішнього подіуму з визначеним доворотом робилося наново.
Не робилось надлишків, тільки те, що реально треба зробити з дверями, щоб вони звучали. Зараз сів, порахував вартість такої підготовки дверей з нуля, якщо це робити для клієнта. Вийшло 250 уо, і це я вважаю, що навіть трохи мені в ущерб. А тепер дивіться. Кажу я якійсь людині, що для якісного встановлення динаміків в ваші двері доведеться заплатити 250 уо, як тут же прибіжать інсталятори, які роблять височенну якість, проте беруть за це дуже скромну оплату, і тут же назвуть мене купою лихих слів, бо я і барига, і розвожу людей на гроші і взагалі.
А тепер про результат - Halin прийде, підтвердить. Усі низькочастотні призвуки, невеликі підгужування, які були раніше і відтягували звук в бік дверей - просто зникли, увесь бас пішов вперед. Це при тому, що і раніше двері були зроблені не будь-як, але просто я тоді ще трохи чогось не знав, трохи на щось звертав недостатньо уваги.
І як тепер бути з цим? Як пояснити тому ж Андрієві Джедаю, що акустична підготовка дверей, проведена так, як вона має проводитись, коштує, як третина шумоізоляції всього автомобіля? Він же не повірить! Чи повірить? Га, Андрію?

І ще одне. Я не вважаю себе якимось крутим майстром, є і кращі, я знаю, що я ще багато чого не знаю, але таки мені неприємно, коли от так, за якісно проведену роботу, починають наговорювати нехороші речі.

Все, я виговорився
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх