Всу имхо!
у себе виставляв тільки Л і Правий канали.... дуже багато відбивань у мене в кімнаті вийшло.... (меблів немає взагалі,тільки диван). Все робив прогою спектралабом і мікрофоном.... саб у мене відстає дико,але таки звучить у центрі,видовжив фазік тим самим вирівняв ачх!
1. спочатку шукаю на слух де найбільш комфортне,приємне,цікаве звучання... рулетка теж має бути у процесі...(довго це було)
2. (методика Іллі) включаю спектралаб ,мікрофон на дивані у центрі... і коригую базову затримку (у прогі)для лівої колонки,далі після знаходження соваю й шукаю фазу...після максимального кращого результату переходжу до другої колонки і процедура совання повторяється (базова затримка у прогі вже знайдена)....
3. тест треками барабаними для горизонтального вирівнювання - це вже вухом...
4. тест на треках: голос має звучати з телефізора сфокусованим
Від центра ТВ до лівого каналу 166см,до правого- 170 см
Від ТВ до дивану- від 260см
ВІд Саба до дивану 220см
ЗІ: взагалі по-правильному то за базу береться саб,так як він відстає саме більше! (то прийшлось би мені стіни розширити ще по 2 метри

)
ЗІЗІ: якщо орієнтуватись на Центральний канал як "базу" - то стійки будуть мати схоже розташування як у вас на фото... тому варто ЦК відключати при настройці
ЗІЗІЗІ: якщо після всіх маніпулюцій почне звучати стіна,стіна за телевізором углублиться до сусіда,голос зібраний,мягкий і круглий - ви близькі до істини

ЗІЗІЗІЗІ: саб не мусить бути зліва,може і справа - головне АЧХ
АС у мене мега бюджетна,паперова,але звучить...
ось як за основу можна взяти