Показать сообщение отдельно
Старый 28.09.2012, 09:45   #37
Рост ®
Старейшина

Вы сказали Спасибо: 13
Поблагодарили 307 раз(а) в 99 сообщениях
Отправить сообщение для Рост ® с помощью ICQ
По умолчанию Re: Про концепцию оценкообразования.

А де я говорив про те, що треба плутати фазування з роздільчою здатністю?
Навпаки, цитую:

Цитата як можна розглядати щось одне окремо від іншого, якщо все взаємопов'язано.
А от тут ти жорстоко теоретизуєш:

Цитата:
Сообщение от Cobox Посмотреть сообщение
Включаем только левый канал: слышен не только пук и запах дирежера, но и даже пук и запах пука билетерши на выходе из консерватории.
Включаем только правый канал: слышем все тоже самое.
Супер! Думаю, что ты спорить не будешь о том, что в даном случае оба канала системы имеют шикарную разрешающую способность...

Ничего не меняя в системе и настройках, пересаживаемся на водительское сиденье и что мы видем: о ужас! Куда делся фокус центрального образа? Куда делась глубина? Почему у тети рот размером в полметра? Что это за мрак и каша в сцене творится?!!!
При чому досить відірвано від життя.
Якщо для водійського місця лівий і правий канали по-окремо чудово зведені, нема прив'язки, то результат буде зовсім інший.
Щоб не бути голослівним теоретиком, наведу приклад з життя.

Цитата:
Сообщение от Володимир
... В першу чергу зразу зауважив що звук був абсолютно відірваний від динаміків...
З глибиною і відстанню до сцени та шириною тут все шоколадно
. Дуже чітка прорисовка кожного інструменту все настільки живо що аж плакати хочеться від того що в мене так не грає то якось так воно звучить що описати не можу... післязвуччя в рояля такі шо огого...
Тоналка на місці... Окрема розмова про прослуховування РОКу! Ех ото воно звучало, такий драйв відчувався що аж настрій піднімався, дійсно вразило!
З мінусів ... центральний образ таки розвалювався, але тут вже нічо не поробиш...
Отже, дуже чітка прорисовка звукових образів, тобто хороше фокусування при відтворенні природних розмірів і притаманного інструменту характеру звучання. Глибина, ширина, відстань до сцени. Тоналка і драйв (тобто мікродинаміка, атака). І одночасно деякі проблеми з фокусуванням центрального образу (в силу об'єктивних причин).

Повне вбивство роздільчої здатності можливе, для цього треба, щоб система була жорстоко розфазована, з кривою АЧХ і сильною прив'язкою до динаміків. В такому випадку і буде тітка з ротом на пів торпедо, плоска сцена і т.д.
І, до речі, так, роздільча здатність системи - це те, як вона звучить, а не те, якій в ній потенціал закладений. Тому якщо ти не чуєш в звуці признаків системи з високою РЗ (щось її маскує), то це і означає, що її нема, цієї здатності. Якось воно по-дитячому - ні, вона є, просто її не чути. От якщо би хтось поруч включив відбійний молоток, тоді так, можна було б казати, що вона є, просто не чути

І тому ще раз. Якщо оцінювати фокусування, мікродинаміку, детальність, передачу просторовості системою, тим самим ми оцінюємо і роздільчу здатність.
Рост ® вне форума   Ответить с цитированием Вверх