Просмотр полной версии : Как достигается линейность системы?
lHuNTeRl
24.07.2008, 20:13
Вот назрел такой вопрос, в связи что скоро этап, а я чего-то может не понимаю... Чем и как достигается линейность? Т.е. звук на разных громкостях...
scvosniak
24.07.2008, 22:34
линейность и звук на разных громкостях ---разные вещи
линейность - это одинаковый уровень во всем диапазоне частот
достигается в первую очередь компонентами, потом фильтрами
линейность и звук на разных громкостях ---разные вещи
линейность - это одинаковый уровень во всем диапазоне частот
достигается в первую очередь компонентами, потом фильтрами
а потом - эквалайзером
а потом - уровнями
а потом - задержками :)
Sergey12S
25.07.2008, 09:28
хм...
мне кажется - вы таки не дочитали до конца.
ключевое - "на разных громкостях"
а поскольку у всех усей коэф. усиления на разных уровнях входного сигнала разный - то таки при изменении громкости эта самая линейность нарушается.
ИМХО - два пути.
1 - один усь, типа 6-канальника для 3-х полоски.
тогда все, о чем писал ккк справедливо, но где б такой усь найти...
2 - настраивать систему на требуемом на этапе ЭММА/ИАСКА уровне громкости.
Є така штука - тонокомпенсація. Але бажано її робити під конкретну апаратуру. Тоді на різних гучностях можна витягувати те, що губиться.
Крім того дуже допомагає якісна апаратура - мультибітні голови з нормальним живленням, струмові підсилювачі (близькі до А-класу) і т.д.
scvosniak
26.07.2008, 10:12
струмові підсилювачі (близькі до А-класу) і т.д.
щось менi здаеться, що пiдсилення струмом - це в кращому випадку В-клас, А ось А-клас це пiдсилення по напрузi
А шо эта поверхность (3д-график время/частота/Ку) снятая для усилителя не будет настолько плоской, что параметры звуковых излучателей станут превуалирующими в общей характеристике поверхности графика Усилитель-Излучатель?
ПС. Господа а что А или АБ немогут усиливать либо ток либо напряжение, либо то и то вместе, в зависимости от типа усилительного прибора и его включения? Я шото был уверен в обратном, разубедите меня ... а то ж помру невеждой.
бесіда зайде в глухий кут, человек питає просто. а ви зразу давай по 1000 за голову і по 25000 за усілки і буде тобі і лінійність і тональний баланс..
ПС. Господа а что А или АБ немогут усиливать либо ток либо напряжение, либо то и то вместе, в зависимости от типа усилительного прибора и его включения? Я шото был уверен в обратном, разубедите меня ... а то ж помру невеждой.
Що ж ви так все буквально сприймаєте, панове? Кажучи про струм в А-класі, я мав на увазі високий струм спокою і здатність підсилювача дати, висловлюючись, як у нас люблять казати, "на хлопський розум", хорошого копняка під зад динамікові, і точно так само швидко його зупинити. Тільки тоді можна почути купу дрібних нюансів. І як на малій, так і на великій гучності. На разі жоден з АБ, а тим більше Б підсилювачів, які я чув, цього зробити не здатен.
ПС. Якщо все ще живе віра в можливість зробити хорошу систему на бюджетних компонентах... сперечатися не буду :) Мені все рівно :)
Володимир
26.07.2008, 23:52
Якщо все ще живе віра в можливість зробити хорошу систему на бюджетних компонентах...
Особисто в мене ця віра вже померла :) І прикро усвідомлювати те що я зараз будую систему, яка всерівно не звучатиме так, як я би хотів, бо фінанси... От зараз в пошуку підсилювача на саб з хорошим контролем, бо рок композиції не звучать, а гудять :( ну і сам сабик не знаю який вибрати. Але нічо, всерівно буду старатись вижати максимум від не надто дорогих компонентів.
Взагалі не все так сумно. Сумно починається, коли будуєш систему, здатну забезпечити правдивий тональний баланс, передати емоції та силу, вкладені в виконання музикантами, таку, що буде одинаково добре звучати на всіх гучностях... І тут уже починаються фінанси. І голови за дві тисячі, і підсилювачі по півтори, і динаміки по п`ятсот за штуку.
Але якщо вистарчає просто нормального збалансованого звучання на типовій для прослуховування гучності, то ніяких супер-мега бюджетів не потрібно, хоча зовсім з єрунди теж цукерка не вийде.
Володимир
27.07.2008, 12:59
Але якщо вистарчає просто нормального збалансованого звучання на типовій для прослуховування гучності, то ніяких супер-мега бюджетів не потрібно
Оце обнадіює! Буду до цього прагнути :)
Що ж ви так все буквально сприймаєте, панове? Кажучи про струм в А-класі, я мав на увазі високий струм спокою і здатність підсилювача дати, висловлюючись, як у нас люблять казати, "на хлопський розум", хорошого копняка під зад динамікові, і точно так само швидко його зупинити.
Ростик, а скажите, что в А-режиме включения усилительного прибора скорость нарастания напряжения больше чем в АБ-режиме?
Якщо б таврія їздила як мерседес, то потреби в мерседесах не було б.
Не бачу сенсу сперечатися на дану тему. Якщо для вас не очевидні переваги апаратури, про яку йде мова, ви можете використовувати іншу. У нас вільна держава :)
Якщо б таврія їздила як мерседес, то потреби в мерседесах не було б.
Не бачу сенсу сперечатися на дану тему. Якщо для вас не очевидні переваги апаратури, про яку йде мова, ви можете використовувати іншу. У нас вільна держава :)
Небольшое отступление от темы - я задавал вопросы, а не "спорил". Если вы разбираетесь в текущей теме, позвольте узнать ваше мнение по интересующим меня вопросам.
Вот назрел такой вопрос, в связи что скоро этап, а я чего-то может не понимаю... Чем и как достигается линейность? Т.е. звук на разных громкостях...
Ха - под линейностью системы подразумевается способность системы на разных уровнях громкости не вносить искажений в тракт ...
Линейность достигается использованием качественных компонентов системы (баблом)...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot