PDA

Просмотр полной версии : Как достигается линейность системы?

lHuNTeRl
24.07.2008, 20:13
Вот назрел такой вопрос, в связи что скоро этап, а я чего-то может не понимаю... Чем и как достигается линейность? Т.е. звук на разных громкостях...

scvosniak
24.07.2008, 22:34
линейность и звук на разных громкостях ---разные вещи

линейность - это одинаковый уровень во всем диапазоне частот
достигается в первую очередь компонентами, потом фильтрами

kkk
25.07.2008, 05:59
линейность и звук на разных громкостях ---разные вещи

линейность - это одинаковый уровень во всем диапазоне частот
достигается в первую очередь компонентами, потом фильтрами
а потом - эквалайзером
а потом - уровнями
а потом - задержками :)

Sergey12S
25.07.2008, 09:28
хм...
мне кажется - вы таки не дочитали до конца.
ключевое - "на разных громкостях"
а поскольку у всех усей коэф. усиления на разных уровнях входного сигнала разный - то таки при изменении громкости эта самая линейность нарушается.
ИМХО - два пути.
1 - один усь, типа 6-канальника для 3-х полоски.
тогда все, о чем писал ккк справедливо, но где б такой усь найти...
2 - настраивать систему на требуемом на этапе ЭММА/ИАСКА уровне громкости.

Рост ®
26.07.2008, 09:32
Є така штука - тонокомпенсація. Але бажано її робити під конкретну апаратуру. Тоді на різних гучностях можна витягувати те, що губиться.

Крім того дуже допомагає якісна апаратура - мультибітні голови з нормальним живленням, струмові підсилювачі (близькі до А-класу) і т.д.

scvosniak
26.07.2008, 10:12
струмові підсилювачі (близькі до А-класу) і т.д.

щось менi здаеться, що пiдсилення струмом - це в кращому випадку В-клас, А ось А-клас це пiдсилення по напрузi

softm
26.07.2008, 11:31
А шо эта поверхность (3д-график время/частота/Ку) снятая для усилителя не будет настолько плоской, что параметры звуковых излучателей станут превуалирующими в общей характеристике поверхности графика Усилитель-Излучатель?

ПС. Господа а что А или АБ немогут усиливать либо ток либо напряжение, либо то и то вместе, в зависимости от типа усилительного прибора и его включения? Я шото был уверен в обратном, разубедите меня ... а то ж помру невеждой.

Kvass
26.07.2008, 22:18
бесіда зайде в глухий кут, человек питає просто. а ви зразу давай по 1000 за голову і по 25000 за усілки і буде тобі і лінійність і тональний баланс..

Рост ®
26.07.2008, 23:25
ПС. Господа а что А или АБ немогут усиливать либо ток либо напряжение, либо то и то вместе, в зависимости от типа усилительного прибора и его включения? Я шото был уверен в обратном, разубедите меня ... а то ж помру невеждой.
Що ж ви так все буквально сприймаєте, панове? Кажучи про струм в А-класі, я мав на увазі високий струм спокою і здатність підсилювача дати, висловлюючись, як у нас люблять казати, "на хлопський розум", хорошого копняка під зад динамікові, і точно так само швидко його зупинити. Тільки тоді можна почути купу дрібних нюансів. І як на малій, так і на великій гучності. На разі жоден з АБ, а тим більше Б підсилювачів, які я чув, цього зробити не здатен.

ПС. Якщо все ще живе віра в можливість зробити хорошу систему на бюджетних компонентах... сперечатися не буду :) Мені все рівно :)

Володимир
26.07.2008, 23:52
Якщо все ще живе віра в можливість зробити хорошу систему на бюджетних компонентах...
Особисто в мене ця віра вже померла :) І прикро усвідомлювати те що я зараз будую систему, яка всерівно не звучатиме так, як я би хотів, бо фінанси... От зараз в пошуку підсилювача на саб з хорошим контролем, бо рок композиції не звучать, а гудять :( ну і сам сабик не знаю який вибрати. Але нічо, всерівно буду старатись вижати максимум від не надто дорогих компонентів.

Рост ®
27.07.2008, 11:35
Взагалі не все так сумно. Сумно починається, коли будуєш систему, здатну забезпечити правдивий тональний баланс, передати емоції та силу, вкладені в виконання музикантами, таку, що буде одинаково добре звучати на всіх гучностях... І тут уже починаються фінанси. І голови за дві тисячі, і підсилювачі по півтори, і динаміки по п`ятсот за штуку.
Але якщо вистарчає просто нормального збалансованого звучання на типовій для прослуховування гучності, то ніяких супер-мега бюджетів не потрібно, хоча зовсім з єрунди теж цукерка не вийде.

Володимир
27.07.2008, 12:59
Але якщо вистарчає просто нормального збалансованого звучання на типовій для прослуховування гучності, то ніяких супер-мега бюджетів не потрібно
Оце обнадіює! Буду до цього прагнути :)

softm
28.07.2008, 23:33
Що ж ви так все буквально сприймаєте, панове? Кажучи про струм в А-класі, я мав на увазі високий струм спокою і здатність підсилювача дати, висловлюючись, як у нас люблять казати, "на хлопський розум", хорошого копняка під зад динамікові, і точно так само швидко його зупинити.

Ростик, а скажите, что в А-режиме включения усилительного прибора скорость нарастания напряжения больше чем в АБ-режиме?

Рост ®
29.07.2008, 22:35
Якщо б таврія їздила як мерседес, то потреби в мерседесах не було б.
Не бачу сенсу сперечатися на дану тему. Якщо для вас не очевидні переваги апаратури, про яку йде мова, ви можете використовувати іншу. У нас вільна держава :)

softm
30.07.2008, 00:49
Якщо б таврія їздила як мерседес, то потреби в мерседесах не було б.
Не бачу сенсу сперечатися на дану тему. Якщо для вас не очевидні переваги апаратури, про яку йде мова, ви можете використовувати іншу. У нас вільна держава :)

Небольшое отступление от темы - я задавал вопросы, а не "спорил". Если вы разбираетесь в текущей теме, позвольте узнать ваше мнение по интересующим меня вопросам.

Uksus
12.08.2008, 15:03
Вот назрел такой вопрос, в связи что скоро этап, а я чего-то может не понимаю... Чем и как достигается линейность? Т.е. звук на разных громкостях...

Ха - под линейностью системы подразумевается способность системы на разных уровнях громкости не вносить искажений в тракт ...

Линейность достигается использованием качественных компонентов системы (баблом)...