Просмотр полной версии : Бюджет в ФВ Транспортер
Звернувся тут сусід. Хоче бюджетний варіант озвучки ФВ Транспортера.
Все від ресівера (якийсь піонер). Думаю, можна під передні сидіння поставити міди в ЗЯ, підключити до тилових каналів і обрізати головою так на 150. Твітери зі штатними дінами, розділеними пасивно, до фронтальних.
Хтось робив щось таке? Що про це думаєте?
Підсилювач непогано би якийсь ... недорогий ... все одно краще буде ніж від голови...
Підсилювач суті не змінить, я про варіант підключення акустики питаю.
Зробив, сьогодні поставив. Власник преться, аж світиться від радості :)
Коротше кажучи, ловіть хороший бюджетний спосіб озвучки Транспортера.
Отже, використано: голов Піонер 5850, АС Хелікс Блю 52.
Серединки в штатних місцях залишаємо, їх разом з твітерами з комплекту Хелікса запускаємо через хеліксівські ж кросовери від фронту. По рівню узгоджувати не треба, виявилось в самий раз. Мідбаси в ЗЯ під передніми сидіннями, орієнтація майже вперед, трошки вверх, обрізається головою зверху. Але можна і не різати, як не дивно, в повну смугу вони і не партачать сильно. Напевно через напрямленість вперед і специфіку не маленького салону. Чуть підгужують внизу, де накладаються на серединки. Міди від тилових каналів.
Тональний баланс хороший, все ж СЧ на торпедо - це дуже гуд, сцена навіть досить нічогенька присутня, слухати приємно, як на рівень використаної апаратури.
Без фото отчет не принимаем ! :D
Не робив я фотки. Весна, сезон, запарка - самі розумієте.
Володимир
03.05.2007, 07:10
Дуже навіть бюджетно.Молодець.
Я тут хочу поексперементувати в своїй машині з подібним підключенням. Недавно дивився журнал"АЗ", і запримітив такий спосіб встановлення СЧ
http://www.avtozvuk.com/az/2007/03/og_2106/10.jpg
http://www.avtozvuk.com/az/2007/03/og_2106/11.jpg
Може хто порадить недорогі сч динаміки, які би узгоджувались з Хелікс Блю 52.
Старанно обходячи залишені кимось граблі, ви позбавляєте себе дорогоцінного досвіду. Тому - купувати купольники Іволга, не шкода потім викинути, і експериментувати.
Варіант перший - поканалка. Варіант другий - пасивна фільтрація. В твоєму випадку перший більш підходящий, бо простіший.
ПС. Я б міг, звичайно, сказати одразу, що нічого хорошого не вийде, але, по-перше, див. про граблі, а, по-друге, а ну ж я помиляюсь і вийде? :D
Володимир
03.05.2007, 21:34
Не оптимістично :( виходить краще не заморочуватись, якщо з цього нічого доброго не вийде.
Не оптимістично :( виходить краще не заморочуватись, якщо з цього нічого доброго не вийде.
А граблі? Ну, в сенсі - досвід? :)
Просто завжди хороша 2-полоска краще посередньої 3-полоски. Але хорошу 3-полоску не побудуєш, якщо не почнеш з посередньої :)
Бачиш, купольники чим спеціфічні. По-перше, діаграма нарямленості широка, тому без процесора можна ставити тільки дуже обмеженим числом способів. По-друге, нижче 500Гц навіть дуже хороші не грають. А частота розділу вище 200-300Гц - це великий гімор. Ідеальна серединка має грати від 150-200 Гц до 4-5 кГц. Тобто, весь критичний для людського вуха діапазон. Зможе нижче-вище - ура. Але хоча б так.
Ну і, це просто моє ІМХО, дифузорник таки правдивіше звучить. Повторюю - ІМХО.
Володимир
04.05.2007, 06:57
А чому ви думаэте що я вперся власне в купольники Іволга? Я з самого початку питаав який краще підходить динамік для сч в моєму випадку. Може тоді варто спробувати дифузорні?
П.С. Будь-ласка тикніть де можна досконало ознайомитись що таке поканальне підключення, бо я так чув дзвін, та не знаю звідки... :)
А може доцільно розпочати нову тему про поканальне підключення, новачкам має бути корисно.
Будь-ласка тикніть де можна досконало ознайомитись що таке поканальне підключення
Да прямо тут можно :) Поканальное подключение - такой способ подключения акустики, при котором каждому динамику предоставляется отдельный канал усиления. Соответственно, головное устройство должно иметь достаточное число линейных выходов для всех существующих полос системы, при двухполосном фронте - не менее пяти, при трехполосном - не менее семи соответственно.
Проблемы такого подключения - необходимость наличия частотных фильтров в ГУ, ну или необходимость делать их самому. Плюс - большая гибкость настройки системы и исключение (или правильнее - сильное ослабление) взаимного проникновения каналов, уменьшение искажений.
Оленевод
04.05.2007, 09:03
Ну предположим выход в голове может быть и всего один, поканалке это никак не помешает. Есть еще такая штука, как активный кроссовер и есть фильтры в усилителях. Вариантов бесконечность. Только вот прежде чем думать о третьей полосе, я бы сначала выжал все из 2х. Потому как двухполоска за 150 долларов будет играть наамного интересней, чем трехполоска, подпертая хеликс блю.
А чому ви думаэте що я вперся власне в купольники Іволга? Я з самого початку питаав який краще підходить динамік для сч в моєму випадку. Може тоді варто спробувати дифузорні?
Давай так. Опиши, що є зараз, в плані звучання. Тобто, які ти бачиш проблеми. Опиши, для чого тобі серединка, тобто, які проблеми ти будеш з її допомогою вирішувати.
І тоді все стане на свої місця.
Стосовно купольників Іволга. Ти виклав фотку з купольниками і попросив порекомендувати недорогі сч рівня Хелікс Блю. Якось не піднімається рука рекомендувати морель, чи хелікс. А дифузорники так, як на малюнку, поставити нема можливості, вони об`єму хочуть. Можна побавитись з тими ж фостексами, але чи даш ти з ними раду?
Володимир
04.05.2007, 11:32
Проблема та, що я люблю слухати рок.А на моїй системі рокові композиції не звучать.Є провал на сч. Впевнений що причина ще в ГУ , м"яко кажучи магнітола фігова - Kenwood MP 333, і десь я читав що в тої магнітоли проблеми з звучанням в сч діапазоні. Тому я подумав про встановлення сч, але все ще впирається в кошти, бо не єдиним автозвуком ... Може краще подумати про заміну ГУ?
Lyubomyr
28.09.2008, 18:02
Рост ®
можеш зловити того сусіда і зробити пару фотографій?
Рост ®
можеш зловити того сусіда і зробити пару фотографій?
Навряд чи. Я його уже давно не бачив.
Будь-ласка тикніть де можна досконало ознайомитись що таке поканальне підключення
Да прямо тут можно :) Поканальное подключение - такой способ подключения акустики, при котором каждому динамику предоставляется отдельный канал усиления. Соответственно, головное устройство должно иметь достаточное число линейных выходов для всех существующих полос системы, при двухполосном фронте - не менее пяти, при трехполосном - не менее семи соответственно.
Проблемы такого подключения - необходимость наличия частотных фильтров в ГУ, ну или необходимость делать их самому. Плюс - большая гибкость настройки системы и исключение (или правильнее - сильное ослабление) взаимного проникновения каналов, уменьшение искажений.
А такі магнітофони існують, мона ссилко ?
andrew_pendrak86
ну например Clarion DRZ 9255 (http://avtozvuk.com.ua/info.php?id=2815), или Пионеры, Сони, Альпайн с внешним процом :) и Урал СДД.
:respect: спасибо за топ =) .. начинаю озвучку траспартера Т4 в кзове грузофой фургон =) :lol:
буду вылаживать фото .. так как тоже будет делатьсо очень бюджетно =)
=====
:god: прошу помощи оп поводу корпусов под сиденья для мидбаса =)
ДЯДЬКА ЛУИ
26.08.2009, 12:24
шо,сразу 2 тачки делаешб?
круть....
:lol: моя на покраске..потом мотор и коробка поедет к даде васе в гаражи шаманитьсо +) на чайку если усе выйдет +)
а потом ходовая станет на место и салон =)
.... =)
а транспортер рабочий =) он тоже на покраске =) ... там звук как говориться маяки с40 засунуты... а чувак реппер =) водила и компаньен типо =) арет и гаварит нада звука =) ... ну иму и сказали =) башляй свое лаве делай шо хочешь =) .... хатим оч бюджетнинько =) ... но по поводу карпусов стало интерестно подсидухи =)
расписал причины =) если нето мона и удалить =)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot