Вход

Просмотр полной версии : Потрібна порада(поканалка або заміна ГУ або..?)

Cr@zy
03.02.2020, 16:06
Є ось така система:
ГУ Clarion 788
Фронт Helix DB 62.1
Усь Helix DB Four
Саб Helix DB 10S

Колись дана конфігурація збиралась щоб час від часу "піднавалити"), але в результаті "навалювати" вона не вміє і напевно умовно більш придатна до SQ якогось початкового рівня ніж то SPL.
ГУ в мене вже більше року, але налаштовувати затримки ще ні разу й не брався, після того як недавно зняв клему з аккуму навіть незнаю як включити тонкомпенсацію(loudness):oh:
Фронт підключений НЕ поканально, відповідно два інших канали мостом в розрахунку на саб, проте 90% часу його в системі немає через брак місця в багажнику або просто немає бажання таскати його туди-сюди кожних кілька днів.

Також можливо щось не так підлючено/налаштовано так як при збільшенні гучності приблизно наполовину і далі - фронт просто "кричить", мідбаси не стягують, а саб вже не дає потрібного ефекту, типу перевантажується чи що.. В загальному грає не так як би хотілось..

Що хотілось би - забрати взагалі з системи саб, при тому маючи низькі частоти, які він дає.

Що мені дасть поканальне підключення мідбасів та твітерів крім зрізів частот на підсилювачі?

радио
03.02.2020, 16:52
4 канальник не раскачает саб

Що мені дасть поканальне підключення мідбасів та твітерів крім зрізів частот на підсилювачі?давай режь ГУ или активным кроссовером- уйдёт "мыло", будет четко и громко, а чтобы в будущем не захотелся сабвуфер- нужны НЧ от 20см и больше, зайди в мою тему caddy и послушай, но там активная трехполоска

Butirat
03.02.2020, 20:10

Наш чемпион Европы прошлого года - саб от четырехканальника. :D
(даже больше скажу. от одного канала четырехканальника :lol:)

Вот и живи теперь с этим.

AlexMonacor
03.02.2020, 20:14
На саб докупить моноблок, проверить силовое питание и сделать поканалку.
И будет хорошо.

Vitgan
03.02.2020, 22:26
Я так понял, автор хочет совсем отказаться от саба, по причини отсутствия места, можно попробовать фришный сабик.А как у вас подготовлены двери, может из за плохой подготовки двери мидбас не играет как положено? При выкручивании громкости орут средние частоты вместе с дребезжанием всего пластика двери, что создаёт иллюзию перегруза!

Igorjan
04.02.2020, 01:37

У меня 4-х канальник на две 12"-ки , я всегда контролирую уровень громкости на треках с неграми - очень боюсь что сабы порвутся от напряга :D
(для Helix DB Four - макс мощность в мосту 4 Ом: 360 Вт за глаза для 10-ки в данном контексте)

Також можливо щось не так підлючено/налаштовано так як при збільшенні гучності приблизно наполовину і далі - фронт просто "кричить", мідбаси не стягують, а саб вже не дає потрібного ефекту, типу перевантажується чи що.. В загальному грає не так як би хотілось..

Без "пол-литра" сложно понять что происходит, но я бы начал настройку с регулировки гейна на усилителе\уровня громкости на магнитоле

Що хотілось би - забрати взагалі з системи саб, при тому маючи низькі частоти, які він дає.

Так не получиться ... перестаньте фантазировать ... одна единственная альтернатива (я не рассматриваю 8"-ки миды в дверях) - фришный саб в полку или небольшой корпус в виде задней полки с фазиком ...

Що мені дасть поканальне підключення мідбасів та твітерів крім зрізів частот на підсилювачі?

Более гибкая настройки сцены\тонального баланса + отличный тренинг для начала понимания "происходящего" ...
В вашем случаи для экономии средств: ВЧ запитать от ГУ, а 4-х канальник на мидбас и саб(мост).

радио
04.02.2020, 07:24
и самый главный вопрос: виброизоляция дверей сделана?

Cr@zy
04.02.2020, 09:53
давай режь ГУ или активным кроссовером
Різати НЧ на мідбасах? Так тоді без саба(а його переважно немає) взагалі печаль буде. Трьох полоску не розглядаю взагалі, мідбас 20+см теж не підходить.
Ще умовно розглянув би варіант заміни в майбутньому фронту на якийсь б/в комплект Helix P 234 Precision або Morel Dotech Ovation 6(колись начитався багато хорошого про них, про інші не в курсі)), але так розумію це кардинально картини не змінить в плані НЧ та і це максимум з бюджету що міг би виділити. Для початку і економії бюджету, як тут написали, хотілось би розібратись з тим що є.
Раніше ще був фронт PA GA620 та DLS R6A, справи з НЧ були трохи краще, але Helix DB 62.1 в плані якості звуку(СЧ зокрема) сподобались більше.
п.с. Двері "підготовлені", вібро/шумоізоляція зроблена.

Добавлено через 15 минут
З варіантів, які запропонували це - пріоритетніший та найбюджетніший "ВЧ запитать от ГУ, а 4-х канальник на мидбас и саб(мост).", наступний варіант це - "на саб докупить моноблок, проверить силовое питание и сделать поканалку." Але порізати частоти я можу як на підсилювачі так і в ГУ - розумію, що може додатись в якості звук напряму з підсилювача без кроссів, але поки не спробую то це не відчую, тільки чи варто заморочуватись :notknow:
Ще питання стосовно ГУ - хотілось би спробувати Pioneer 80, є сенс міняти?

Vitgan
04.02.2020, 18:20
У вас хорошая магнитола, менять ее нет смысла.

радио
05.02.2020, 07:35
шумоизоляцию за динамиком надо снять, вибру оставить

Cr@zy
05.02.2020, 12:59
шумоизоляцию за динамиком надо снять, вибру оставить
ЗА динаміком ШІ немає.